Noční ničivý požár kostelíka v Gutech

Filiální kostel Božího těla začal hořet v noci z 1. na 2. srpna okolo půlnoci, hasiči se o požáru dozvěděli krátce po ní.

Operační středisko hasičů bylo o požáru kostela informováno krátce po úterní půlnoci. Do Gutů ihned vyjely - tedy už ve středu 2.8.2017 - tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Třinec, Frýdek-Místek a Ostrava-Zábřeh, společně s nimi sedm jednotek dobrovolných hasičů – Třinec-Guty, Jablunkov, Návsí, Bystřice, Hnojník, Řeka a Dobratice.

„Při příjezdu jednotek už kostel silně hořel. Oheň dostali hasiči pod kontrolu za necelou hodinu, do středečního rána pokračovalo dohašování, když u požářiště zůstala místní jednotka Třinec-Guty,“ sdělil Kůdela s tím, že o požáru bylo informováno vedení třinecké radnice.

Požár už vyšetřuje policie. „V tuto chvíli probíhá střežení místa, po jeho úplném vychladnutí zahájíme ohledání místa činu, kterého se bude účastnit také psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů. Nikdo nebyl zraněn.

(foto: HZS Moravskoslezského kraje)